noscript image for google
<h2>Κυριακάκης Νικόλαος</h2><p>Ειδικός Καρδιολόγος</p> <h2>Κυριακάκης Νικόλαος</h2><p>Ειδικός Καρδιολόγος</p> <h2>Κυριακάκης Νικόλαος</h2><p>Ειδικός Καρδιολόγος</p>
Previous Next
Οδοντιατρικό Τμήμα

Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο 

Οδοντιατρικό Τμήμα:

Στο Οδοντιατρικό Τμήμα που ηγείται η κα. Τσούτσουρα Φανή - Μαρία, καλύπτουμε όλες τις οδοντιατρικές σας ανάγκες μέσα από μια ευρεία γκάμα παρεχόμενων υπηρεσιών και λύσεων!

Ρίξτε μια ματιά στις υπηρεσίες μας παρακάτω:

Αισθητική Οδοντιατρική

 

Αισθητική οδοντιατρική ονομάζεται ο κλάδος της οδοντιατρικής επιστήμης που ασχολείται με παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο την βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και γενικότερα του στόματος. Παρόλα αυτά η αισθητική οδοντιατρική διατηρεί τις βασικές αρχές της κλασσικής οδοντιατρικής.

Η αισθητική οδοντιατρική προσπαθεί με τις παρεμβάσεις της να προσεγγίσει τον φυσικό τρόπο κατασκευής των δοντιών, πετυχαίνοντας ένα άριστο και φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

 

Τα σημερινά σύγχρονα υλικά που χρησιμοποιούνται για τις αισθητικές παρεμβάσεις προσεγγίζουν την δομή του φυσικού δοντιού, προσδίδοντας μεγαλύτερη φυσικότητα στο τεχνητό δόντι.

Επιπλέον οι σύγχρονοι τρόποι παρέμβασης των οδοντιάτρων στα δόντια γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες φθορές των φυσικών δοντιών.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αισθητική οδοντιατρική είναι:

 • Κίτρινα ή δόντια
 • Κενά ανάμεσα στα δόντια
 • Ορθοδοντικά προβλήματα
 • Ανισοϋψή ή ανισομεγέθη δόντια
 • Υπερτροφικά ή άνισοϋψή ούλα
 • Σπασμένα / Ραγισμένα δόντι
Προσθετική Οδοντιατρική

 

Η Προσθετική, χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τον σχεδιασμό της θεραπείας ασθενών με απλές αλλά και πολύπλοκες οδοντιατρικές ανάγκες που αφορούν στην επισκευή ή αντικατάσταση των φυσικών δοντιών με μια ποικιλία από σταθερές ή αφαιρούμενες προσθετικές επιλογές.

 

 

Η προσθετική υποδιαιρείται σε:

 1. Ακίνητη προσθετική: Είναι ο κλάδος της προσθετικής που περιλαμβάνει την τοποθέτηση:
 • Οδοντικής στεφάνης – Όταν το δόντι έχει καταστραφεί και χρειάζεται να γίνει κάποιο πολύ μεγάλο σφράγισμα το οποίο είναι λίγες οι πιθανότητες να αντέξει τις πιέσεις ενός δοντιού, τότε ο οδοντίατρος επιλέγει να καλύψει το κατεστραμμένο δόντι με στεφάνη. Είναι κατασκευή σε σχήμα δοντιού που χρησιμοποιείται για να καλυφθεί το δόντι.
 • Οδοντικής γέφυρας – Οι γέφυρες είναι μόνιμες, ακίνητες κατασκευές που προσαρμόζονται πάνω σε γερά δόντια, με σκοπό να αντικαταστήσουν δόντια που λείπουν ενδιάμεσα.
 1. Κινητή προσθετική: Είναι ο κλάδος της προσθετικής που περιλαμβάνει την κατασκευή και τοποθέτηση:
 • Ολικών οδοντοστοιχιών – Οι ολικές οδοντοστοιχίες είναι κινητές κατασκευές και αφορούν σε όλα τα δόντια του στόματος. Αποτελούν λύση για ανθρώπους που δεν έχουν πλέον δόντια.
 • Μερικών οδοντοστοιχιών – Οι μερικές οδοντοστοιχίες αποτελούν κινητές κατασκευές που μπαίνουν και βγαίνουν εύκολα και καλύπτουν το κενό δοντιών που λείπουν. Αποτελούν λύση όταν δεν υπάρχουν δόντια πάνω στα οποία θα μπορούσε να στηριχτεί μια γέφυρα.
Περιοδοντολογία

 

Η ειδικότητα αυτή της Οδοντιατρικής αφορά την αντιμετώπιση των νόσων του περιοδοντίου, δηλαδή των ούλων και των άλλων μαλακών και σκληρών ιστών που περιβάλλουν και στηρίζουν τα δόντια στη θέση τους. Οι περιοδοντικές παθήσεις είναι υπεύθυνες για το μεγαλύτερο ποσοτών απωλειών δοντιών στους ενήλικες ασθενείς.

 

 

Οι κύριοι παράγοντες κινδύνου δημιουργίας και εξέλιξης της περιοδοντικής νόσου είναι οι παρακάτω:

 • Κάπνισμα
 • Σακχαρώδης διαβήτης
 • Κακή στοματική υγιεινή
 • Ανοσοκαταστολή
 • Συστηματικά νοσήματα που προκαλούν διαταραχές της άμυνας του οργανισμού
 • Συνωστισμός δοντιών
Προληπτική Οδοντιατρική

 

Η σημασία της έγκαιρης πρόληψης είναι μεγάλη δεδομένου ότι οι πρώιμες βλάβες μπορεί να οδηγήσουν σε γρήγορη απώλεια των μόνιμων δοντιών κάτι που οδηγεί σε αυξημένες ανάγκες για αποκατάσταση στο μέλλον.

Τα sealants είναι υλικά που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των οπών και σχισμών ανώδυνα χωρίς καθόλου τρόχισμα των δοντιών. Έχουν νόημα να τοποθετηθούν στα μόνιμα δόντια από την ηλικία των 6 ετών οπότε και ανατέλλουν οι πρώτοι μόνιμοι γομφίοι.

 

 

Στην ηλικία αυτή είναι δύσκολο χωρίς την επίβλεψη του γονέα να γίνει σωστό βούρτσισμα των γομφίων με αποτέλεσμα τον τερηδονισμό τους και την ταλαιπωρία του παιδιού αλλά και την μετέπειτα απώλεια τους.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία σε λίγα λεπτά και θεωρείται απόλυτα ανεκτή από το παιδί .Ο επανέλεγχος πρέπει να γίνεται ανά έξι μήνες για την συντήρηση τους. Το επόμενο στάδιο είναι στην ηλικία των 12 ετών όπου εφαρμόζεται η προληπτική έμφραξη στους δεύτερους γομφίους.

Τα sealants λοιπόν είναι αποφρακτικά εύπλαστα υλικά που εφαρμόζονται μόνο στις μασητικές επιφάνειες των οπίσθιων ΜΟΝΙΜΩΝ δοντιών και λειτουργούν σαν μια ασπίδα προστασίας ώστε να προστατεύεται η αδαμαντίνη των δοντιών από τις πλάκες και τα οξέα.

Χειρουργική Στόματος

 

Η Χειρουργική του Στόματος περιλαμβάνει τη μελέτη των εγχειρητικών τεχνικών και της παθολογίας των νοσημάτων που η αντιμετώπισή τους πραγματοποιείται με χειρουργική επέμβαση εντός των ανατομικών ορίων της στοματικής κοιλότητας.

 

 

Η πιο ευρέως διαδεδομένη επέμβαση χειρουργικής στόματος αποτελεί η εξαγωγή δοντιού. Άλλα παραδείγματα αποτελούν η αντιμετώπιση εγκλείστων δοντιών, κύστεων, αποστημάτων κ.α.

Παιδοδοντία

 

Η Παιδοδοντία είναι ο κλάδος εκείνος της Οδοντιατρικής που ασχολείται με την παρακολούθηση της υγείας και την αντιμετώπιση προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας παιδιών και εφήβων.

Τα δόντια των παιδιών παρουσιάζουν αρκετές διαφορές από τα δόντια των ενηλίκων. Επιπλέον, η στοματική κοιλότητα των παιδιών βρίσκεται σε συνεχή μεταβολή, καθώς το παιδί αναπτύσσεται και τα παιδικά δόντια πέφτουν δίνοντας τη θέση τους στα μόνιμα.

 

 

Ο Παιδοδοντίατρος τέλος καλείται να δώσει ένα θερμό καλωσόρισμα στο παιδί και να μετατρέψει το φόβο του σε μια ευχάριστη εμπειρία, που θα το συνοδεύει σε όλη του τη ζωή.

Ενδοδοντία

 

Η ενδοδοντική θεραπεία (στην καθομιλουμένη «απονεύρωση») είναι οδοντιατρική πράξη που διενεργείται στο ιατρείο ή σε νοσοκομείο, προκειμένου να διατηρηθεί κάποιο δόντι στον οδοντικό φραγμό του ασθενούς και να αποφευχθεί η απώλειά του με εξαγωγή.

Μπορεί να είναι θεραπευτική ενέργεια, σε περιπτώσεις όπου έχει επέλθει ένας τραυματισμός στο δόντι και έχει οδηγήσει σε πολφίτιδα (φλεγμονή) ή σε αποκάλυψη του πολφού και περαιτέρω μόλυνσή του που μπορεί να φτάσει έως και τη γάγγραινα, ή να είναι μια επιβαλλόμενη (κατασταλτική) ενέργεια λόγω της ανάγκης μεγάλου βαθμού τροχισμού του δοντιού, προκειμένου (το συγκεκριμένο δόντι) να αποτελέσει τμήμα μιας προσθετικής αποκατάστασης («γέφυρας»).

 

 

Επίσης, η ενδοδοντική θεραπεία είναι η λύση εκλογής σε περιπτώσεις ευρείας καταστροφής της μύλης του δοντιού από εκτεταμένη τερηδόνα η οποία έχει φτάσει να προσβάλει τον πολφό του. Η θεραπεία πραγματοποιείται είτε σε μια συνεδρία (ραντεβού), όταν δεν έχει μολυνθεί ο πολφός, είτε σε διαδοχικές, έως ότου επιτευχθεί ασηψία.

Συνίσταται στην αφαίρεση του πολφού (εκπόλφωση) και την αντικατάστασή του με κατάλληλο εμφρακτικό υλικό. Σε περιπτώσεις δοντιών μικρών παιδιών όπου η μόλυνση περιορίζεται μόνο στο μυλικό (δηλαδή το ορατό) τμήμα τους, μπορεί να εφαρμοσθεί πολφοτομή, δηλαδή μια πιο συντηρητική αγωγή που επιτρέπει τη διατήρηση του ριζικού πολφού και απαιτεί σχετική παρακολούθηση.


 

Οι υπηρεσίες μας

Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλ.
 210 2487525 | Κιν. 694 4687993
Email: kyriakakis.nk@hotmail.com